Předvánoční čas ve středisku VJAS

Jako by nebylo dost předvánočního uklízení, pečení, nakupování, příprav a shonu kolem. Ještě je tady bohatá nabídka připravovaných prosincových událostí v našem skautském středisku!

V úterý 18. prosince (od 16:30 do 18) a ve čtvrtek 20. prosince (od 16 do 17:30) budeme ve skautském srubu vyrábět lucerničky. Zveme všechny skautské děti i jejich rodiče.

Doneste si prosím skleničky od zavařeniny (raději širší, aby se do nich dobře vešla čajová svíčka), raději více. Pokud máte k dispozici, můžete si přinést i drobné dekorace na nalepení, korálky (na drátěné držátko), případně zbytky hedvábného papíru, barvy na sklo, vystřihovátko, kleštičky na drátky.

My zajistíme hedvábné papíry, nůžky, lepidla, štětce, vystřihávátka, barevné papíry, drátek, kleštičky, zbytky krajek a stužek. 

V předvánočním týdnu se vypravíme zazpívat koledy pacientům do brandýské nemocnice. Termín bude upřesněn. 

V neděli 23. prosince se s dětmi vydáme do Prahy pro Betlémské světlo. Sraz kolem 15:00 u srubu, návrat z Prahy cca v 18:00. Děti, které budou chtít, mohou ve srubu přespat. Ráno 24. 12. rozchod v 9 hodin. Přihlašování dětí zde. Upřesněný časový rozpis a seznam věcí na přespání zašleme přihlášeným emailem. Podrobnější informace u Ivánka. Kapacita je 15 dětí.

Na Štědrý den, v době od 10 do 11 budeme rozdávat Betlémské světlo na náměstí v Brandýse.

Těšíme se na viděnou v prosinci.